Fout
  • JFTP::write: Bad response

RSZ-Motorsport lanceert Hyperpro Endurance Cup

In goed overleg met Low Budget Racing heeft RSZ Motorsport de organisatie van de Endurance Cup voortgezet. Endurance-wedstrijden voor motoren zijn in onze buurlanden razend populair en Nederland kan niet achterblijven. Daarmee keert Endurance-racen terug bij de ZomerAvondCompetitie, maar nu in een bredere, extra attractieve opzet waardoor meerdere rijders en raceteams aan de start kunnen komen. Teams van 2 tot 3 motorcoureurs rijden op één race, verdeeld in twee manches van elk een uur. En natuurlijk is het gemiddelde inschrijftarief volgens de bekende ZAC-normen voor iedereen betaalbaar! Kijk op voor meer info op www.zacendurancecup.nl

Vanaf 15 mei 2012 kan worden gestart in de Endurance series A en series B. In de series A nemen de rijders deel met één motorfiets (bouwperiode 1992-2002) terwijl de deelnemers in de B Series met hun eigen motorfiets aan de start mogen komen. In laatstgenoemde categorie is de leeftijd van de motorfiets vastgelegd tussen 2002 en 2012. In beide series kunnen de teams met minimaal 2 of maximaal 3 rijders inschrijven in zowel een klasse tot als boven 600cc.

RSZ-M geeft met de Endurance Cup daarmee dus tevens een vervolg aan eerder door ZAC georganiseerde lange afstandraces. Tijdens alle evenementen zijn er twee trainingsessies en een kwalificatiesessie van 20 minuten en één race, verdeeld in twee manches van elk 60 minuten. De resultaten van de twee manches worden na afloop samengevoegd om de uitslag van de wedstrijd te bepalen. Elke wedstrijddag worden er punten vergeven die meetellen voor het eindklassement. Kosten voor deelname zijn in verhouding met het bekende ZAC-tarief. Een team betaalt gemiddeld € 420 aan inschrijfgeld.

RSZ Motorsport partner Hyperpro uit Werkendam heeft zich wederom als sponsor aan de ZomerAvondCompetitie verbonden door de nieuwe Endurance Cup te adopteren. Jan Belder van Hyperpro reageerde enthousiast op dit initiatief “afgelopen jaar hebben wij al een vruchtbare samenwerking gehad door ons te verbinden aan de ZomerAvondCompetie 2011. Nu RSZ-M ook nog de endurance-sport aan zich verbindt, is het voor Hyperpro nog interessanter om de banden wat steviger aan te trekken. Hyperpro heeft zich de afgelopen jaren in het buitenland al meerdere malen tijdens de endurance-races laten gelden. Kortom, wij zijn blij en trots bij dit Nederlandse initiatief volop mee te kunnen doen. Zoals van Hyperpro gewoon, zullen wij op de circuits en de service centers de rijder met raad en daad terzijde staan om hem/haar op elk niveau verder te helpen op het gebied van vering en dus met betere rondetijden. Wij hebben er zin in!”

Voor meer informatie: RSZ Motorsport, Onno Cram: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.